Trailrunners weten waarom ze graag in Brabant lopen

Mooie routes, gezellige sfeer en volop genieten van de  prachtige natuur 

Noord-Brabant heeft veel uitgestrekte bosgebieden en heidevelden.De mooie landelijke omgeving zorgt ervoor dat Brabant bij uitstek geschikt is om trailruns uit te lopen. Als trailrunner kan je hier uren in de volle stilte door de bossen rennen en zo volop genieten van de mooie natuur. Wij hebben een serie fraaie trailruns ten zuiden van Tilburg voor je uitgezet.


Ooievaarstrail


Ooijevaarsnest is de naam van het natuurgebied ten zuiden van Goirle/ Tilburg. Het ligt op een dekzandrug tussen het dal van de beekjes Poppelse Leij en de Rielse Lei. Het ingesloten ligt het tussen het landgoed De Hoevens en het natuurgebied Halve Maan. In het zuiden ligt, langs de Poppelse Lei, liggen de natuurgebieden Egelbroeken en de Regte Heide. Deze gebieden vormen een mooi decors voor deze trailrun.

 

Afstanden:
10 km - 16 km - 21 km - 25 km

15 maart 2020
 

inschrijven
Smokkelaarstrail


De Smokkelaarstrail is een loop waar je als trail- en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Zo loop je langs een beek, vennetjes en door naald- en loofbossen. Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Prachtige trail voor zowel beginnende als meer ervaren trailrunners!

 

Afstanden:
8 km - 12,5 km - 21 km - 27 km

19 & 20 september 2020
 

Inschrijven Zaterdag
Inschrijven Zondag (volgeboekt)


Alphense Bergentrail


Het bosgebied rondom Alphen en Chaam is een geliefd vakantiegebied. Het gebied wordt al sinds de prehistorie bewoond en de Romeinen hadden door Alphen hun ‘ heerbaan’ van Antwerpen naar Nijmegen en Dordrecht en Maastricht aangelegd. Het is een mooi afwisselend gebied met veel bossen en mooie heide velden. Kenmerkend zijn de vele hoogteverschillen en vele singelstracks die je onderweg tegenkomt.

 

Afstanden:
 8 km - 12,5 km - 21 km - 25 km

 

1 november 2020
 

Inschrijven