8 / 12,5 / 21 / 25 km
3 november 2024
https://www.brabantsetrailserie.nl/alphensebergentrail/inschrijven
Image

DE TRAIL

Tussen de Brabantse dorpen Alphen en Chaam ligt een groot bosgebied waar de Alphense Bergen een onderdeel van uitmaken. Het is een verassend natuurgebied waarvan het grote ven 'Het Zand' een fraai middelpunt is.

De Alphense Bergentrail is een mooie uitdagende trailrun door een afwisselend natuurgebied met veel bossen en heidevelden. De bospaden en singeltracks, gecombineerd met korte heuveltjes maken de trail niet alleen mooi maar ook pittig en uitdagend! Het is een gemiddeld zwaar trailparcours en is door het ruime aanbod in afstanden geschikt voor zowel de minder ervaren als ervaren trailrunner.

De start en finish vindt plaats vanaf het centrale dorpsplein in Alphen en er worden maximaal 1000 deelnemers toegelaten.

WAAR

Het bosgebied rondom Alphen en Chaam is een geliefd vakantiegebied. Het heeft een uitgebreid netwerk van paden waar je uren over kunt dwalen. In de voorbije eeuwen lagen hier heidevelden en stuifzanden en het is nu een afwisselend bosgebied met dennen, loofbomen en heideveldjes waar de bosbaden doorheen slingeren. Kenmerkend zijn de vele hoogteverschillen in het gebied die er toe hebben geleid dat men dit de Alphense Bergen noemt.

In de kern van het rustige Brabantse dorpje Alphen vindt de start van de Alphens Bergen Trail zal plaats. Alphen ligt in de driehoek Breda, Tilburg en Baarle Nassau. 

ALPHENSEBERGEN TRAIL
Slider