Wat je moet weten voor je van start gaat

Ook op 7 november hebben we nog te maken met COVID 19 richtlijnen waar wij en ook jullie rekening mee te houden hebben.

We willen daarom graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 7 november, alles goed voor je verloopt.

Kleinere startgroepen
In verband met de veiligheid hebben we 16 startgroepen van maximaal 50-75 lopers die om de vijf minuten van start gaan.

Indeling startgroepen
Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. De indeling met daarin jouw startijd tref je aan op onze website onder het kopje “Programma”. 

Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je na  zien in welke startgroep je bent ingedeeld. De eerste startgroep vertrekt om 10.00 uur

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren..


Startnummer
Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, krijgen alle deelnemers in de week voorafgaand aan de trail hun startnummer thuis gestuurd. Mocht je deze op je op dinsdag 2 november nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan van ons een bericht welke je naar het startgebied moet meenemen. Deze mail is het toegangsbewijs om op het veld te kunnen komen. Wij leggen dan een nieuw startnummer bij de info balie voor je klaar.

Startnummer is tevens toegangsbewijs
Om te voorkomen dat er teveel mensen zich op het veld bevinden worden alleen de deelnemers, op het vertoon van het startnummer, in het start & finishgebied toegelaten. Publiek krijgt dus geen toegang tot het veld maar kunnen wel langs de route staan.

Kom alleen als je gezond bent!

Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je je bewust bent van de de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen. Om jezelf en andere lopers te beschermen wordt bij betreden van de start & finish locatie je lichaamstemperartuur gemeten. Bij het een te hoge temperatuur krijg je geen toegang tot de start & finishlocatie

 

Garderobe
Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

Dit jaar geen kleedgelegenheid
Vanwege de maatregelen kunnen we helaas dit jaar geen omkleedgelegenheid aanbieden. We rekenen op jullie begrip hiervoor. Omkleden en jezelf wassen in het toiletten van het Gemeenschapshuis is niet toegestaan!!

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld ontvangen naast hun startnummer ook een afhaalbon in de enveloppe. Meteen bij het betreden van het veld tref je de info/afhaal tent aan. Let op: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.

Drankposten 
Ook op de drankposten gaat het dit jaar anders. In tegenstelling tot andere jaren , waar de vrijwillgers de drankjes voor je inschonken en de versnapperingen voor je klaar maakte, hebben we, vanwege de veiligheid voor zowel de deelnemers als de vrijwillgers, ervoor gekozen om een flesjes water en een sportreep op de drankpost klaar te leggen. Je wordt dringend verzocht de verpakking in de vuilniszakken bij de drankpost te doen. Mocht je het voor onderweg willen meenemen doe dan de verpakking bij de volgende post in de vuilniszak. Zo houden we de natuur samen schoon!

Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.

Horeca
Op het plein is een horeca voorziening aanwezig. Er staan voldoende tafels om aan te kunnen zitten maar ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken.

Parkeren
Volg de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op en parkeer alleen op de door ons aangeven parkeerruimte.

route 8 km

route 12 km

route 21 km

route 25 km

En dan nu even de ‘normale’ zaken

Adres
De start en finish vinden plaat vanaf het dorpsplein bij het Gemeenschapshuis  'Den Heuvel' in het historische hart van Alphen(NB)

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.alphensebergentrail.nl onder kopje programma. 

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 5 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0614752023 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.

Verzorging onderweg
Er zijn dit jaar meerdere drankposten (water) ingericht.  

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.

Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trails in de BrabantseTrailserie zijn de Smokkelaars rail en  de Ooievaarstrail . Zoals je van ons gewend bent zijn dit ook weer een trailruns door  mooie natuurgebieden.

We zien er naar uit om jullie op 7 november in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert, Hessel en Rob 

Sponsors
Mic media
Scoupz
Klooster Nieuwkerk
WTV Alphen

ALPHENSEBERGEN TRAIL
Slider