Wat je moet weten voor je van start gaat

De actuele deelnemers informatie voor 6 nobember 2022 zullen tijdig op deze pagina publiceren


We willen je graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 6 november tijdens de AlphenseBergentrail alles goed voor je verloopt.


Adres
De start en finish vinden plaats vanaf het dorpsplein (W. Binckplein) bij het Gemeenschapshuis  'Den Heuvel' in het historische hart van Alphen(Noord-Brabant)

Startnummer
Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, hebben alle deelnemers hun startnummer via de post ontvangen. Mocht je het startnummer op je maandag 1 november nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan van ons een bericht welke je moet meenemen naar het startgebied. Wij leggen dan een nieuw startnummer bij de info balie voor je klaar

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.alphensebergentrail.nl onder kopje programma. 

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Toegang tot het Gemeenschapshuis
Je mag het gemeeschaphuis alleen naar binnen met een geldig Corona toegangsbewijs. Je krijgt dan van ons een polsbandje waarmee je naar binnen kunt om bijvoorbeeld even te gaan zitten.

- De horeca uitgifte vindt aan de buitenkant van het gebouw plaats, je hoeft hiervoor dus niet naar binnen.


- Toiletvoorzieningen zijn buiten het gebouw geplaatst. Binnen kun je geen gebruik maken van de toiletten!!!

- De tassen afgifte/ terugave is aan de achterzijde van het gemeeschapshuis.
Je hoeft hiervoor dus niet naar binnen. Bij aankomst wordt je langs de garderobe geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

- Geen kleedgelegenheid: Let op er is geen kleed/ wasgelegenheid in het gemeenschapshuis

Kleinere startgroepen
In verband met de onderlinge gezondheidsveiligheid hebben we 16 startgroepen van maximaal 50-75 lopers die om de 10 minuten van start gaan. Starttijden vindt je op onze website. www.alphensebergentrail.nl onder kopje programma

Indeling startgroepen
Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren.

Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je na  zien in welke startgroep je bent ingedeeld. De eerste startgroep vertrekt om 10.00 uur

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren..

.

Kom alleen als je gezond bent!

Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je bewust bent van de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen.

 

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld, hebben deze week een bericht gehad dat ze hun shirt en/of Buff op vertoon van hun startnummer en de maill bij de info balie kunnen afhalen Let op: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.

Parcours
De AlphenseBergentrail heeft een mooi afwisselend parcours met enkele leuke klimmetjes. In tegenstelling tot voorgaande edities lopen de 25 km en de 21 km lopers twee lussen waardoor ze ook twee keer door de klimmetjes worden uigedaagd!
De 12,5 km en de 8 km lopen één lus.
De kaarten van het parcours kun je op de website bekiijken

Drankposten 
Er is één central drankpost waar de 25 km, de 21 km en de 12,5 km langs passeren. Op deze post wordt water, sportdrank en kleine snacks verstrekt.
De  8 km heeft een drankpost op het 5 km punt. Hier wordt water verstrekt.

Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.

Horeca
Op het plein is een aan de buitenzijde van het gemeenschapshuis horeca voorziening aanwezig. Bij goed weer zullen er tafels en stoelen op het plein geplaatst worden. Ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken.

Parkeren
Bij niet te natte weersomstandigheden is er een parkeerruimte ingericht op een weiland aan de boslust. Volg hiervoor de borden naar het parkeerterrein en uiteraard ook de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.
Bij te natte omstandigeheden zullen we uitwijken naar het nabij gelegen industriegebied. Ook hier is het belangrijk dat je aanwijzingen van de verkeerregelaar goed opvolgt!!


LET OP:
De parkeerruimtes liggen op circa 1,5 km van het startgebied. Houd dus hier rekening mee als je tijdig bij de start aanwezig wilt zijn!

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 2 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0614752023 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.


We zien er naar uit om jullie op 7 november in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert, Hessel en Rob 

 

 

route 8 km

route 12 km

route 21 km

route 25 km

ALPHENSEBERGEN TRAIL
Slider