Wat je moet weten voor je van start gaat

 We willen je graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 3 november, tijdens de AlphenseBergentrail, alles goed voor je verloopt.

Adres
De start en finish vinden plaats vanaf het dorpsplein (W. Binckplein) bij het Gemeenschapshuis  'Den Heuvel' in het historische hart van Alphen(Noord-Brabant) 

Startnummer wordt opgestuurd!
In de week voor het evenement wordt je startnummer per post thuis gestuurd. Indien je extra items (shirt, buff of bibbit) hebt besteld ontvang je per mail een afhaalbewijs. Daarmee kun je bij de info balie je bestelde items ophalen.

Startnummer/ starttijd

Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.alphensebergentrail.nl onder het kopje programma. 

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie. 

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon. 

Tassen afgifte / teruggave 
 De tassen afgifte/ teruggave is het gemeeschapshuis welke je via de achterzijde kunt bereiken. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken. Je tas lever je bij de balie die de kleur van je startnummer heeft. Die is met borden in de zaal aangegeven. 

            Dit zijn de kleuren:
      Wandelen Paars.
             Trailrun 25 km Rood
               Trailrun 21 km Blauw
               Trailrun 12.5 km Geel
               Trailrun 8.2 km Groen

Let op: Ophalen tas na afloop verloopt het snelst als je direct in de rij met de juiste kleur gaat staan.

Evenals bij de andere trails van de Brabantsetrailserie werken we samen met een organisatie die Statushouders ondersteunt met hun integratie in de Nederlandse samenleving. Zij helpen ons o.a. bij de tassen inname en teruggave. Het zoekproces naar het bagage label kun je voor hen makkelijker maken door je startnummer aan hen te geven. Dan herkennen ze sneller het getal.  

Geen kleedgelegenheid
Let op er is geen kleed/ wasgelegenheid in het gemeenschapshuis 

Toiletvoorziening
We hebben twee toilet voorzieningen welke beiden aan de achterzijde van het dorpshuis toegankelijk zijn. Zo kun je gebruik maken van de toiletwagen en van de toiletten in het dorpshuis. Zoals aangeven kun je deze alleen via de achterzijde van  van het gebouw betreden!

Kleinere startgroepen
Zoals je van ons gewend bent starten we ook hier in kleine startgroepen van maximaal 50-75 personen. Dit doen we om je voldoende onderlinge ruimte op het parcours te geven en je zo beter in de gelegenheid bent om van de natuur te genieten. Startgroep indeling en starttijden vindt je op onze website. www.alphensebergentrail.nl onder het kopje programma 'programma'

Indeling startgroepen
Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen we zoveel mogelijk proberen jou samen met je loopmaatje van start te laten gaan,

Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je lezen in welke startgroep je bent ingedeeld. De eerste startgroep vertrekt om 10.30 uur

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren. 


Bestelde T-Shirts, Buffs, Petje en Drinkbeker
Degene die een T-Shirt, Petje en/of Buff hebben besteld, krijgen per mail een bericht dat ze hun shirt en/of Buff op vertoon van het afhaal bewijs bij de info balie kunnen afhalen Let op: passen en ruilen is helaas niet mogelijk. Als je een drinbeker hebt besteld krijg je icoontje op je startnummer. Op vertoon hiervan in het startvak ontvang je de herbruikbare beker.

Parcours
De AlphenseBergentrail heeft een mooi afwisselend parcours met enkele leuke klimmetjes. 

25 en 21 km lopen twee rondes

In tegenstelling tot voorgaande edities lopen de 25 km en de 21 km lopers twee lussen waardoor ze ook twee keer door de klimmetjes worden uigedaagd! De tweede lus verloopt voor een belangrijk deel over een nieuw deel van het parcours.

Let op:
De 25km lopers moeten, als zij aan het einde van de tweede lus weer bij het ven uitkomen doorlopen tot aan de waterrand en dan rechtsaf over het pad langs het water richting de finish!

De 12,5 km en de 8 km lopen één ronde
De kaarten van het parcours kun je op de website bekiijken

Drankposten 
Er zijn twee drankposten waar de 25 km, de 21 km twee keer langs passeren. De 12,5 km passeert twee drankposten en de 8 km passert één drankpost. Op deze posten wordt water, sportdrank en kleine snacks verstrekt.

Eigen drinkbeker meenemen 
Om het milieu niet te zwaar te belasten hebben we besloten om de drankposten geen bekers meer te geven maar vragen aan de deelnemers om hun eigen drinkbeker mee te nemen. Mocht je die niet meer hebben dan kun je bij je inschrijving een herbruikbare drinkbeker bestellen (€4,95) . Deze beker is opvouwbaar en heeft ook een kleine musketonhaakje waarmee je de beker aan je kleding of vest kan vast maken. Als je deze beker besteld hebt ontvang je deze op vertoon van het icoontje op je startnummer in het startvak.
Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen. 

Horeca
In en buiten het gemeenschapshuis is een horeca voorziening aanwezig. Bij goed weer zullen er tafels en stoelen op het plein geplaatst worden.

Parkeren
We hebben een mooie parkeerfaciliteit op het terrein van Broekman Logistics aan de Baarleseweg 77 in Alphen. Volg hiervoor de borden naar het parkeerterrein en let ook op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Op het parkeerterrein is ook een toiletvoorziening aanwezig (altijd handig na een lange rit)

LET OP: 
De parkeerruimte ligt op circa 1,2 km van het startgebied. Houd hier rekening mee als je tijdig bij de start aanwezig wilt zijn! 

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers.

Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0031683560108 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt.

Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en tevens rijden er ook twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje. 

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.
 

We zien er naar uit om jullie op 3 november in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert en Rob 

 

 

route 8 km

route 12 km

route 21 km

route 25 km

ALPHENSEBERGEN TRAIL
Slider