Wat je moet weten voor je van start gaat


De actuele en aangepaste deelnemers informatie voor 20 maart 2022 zal begin maart worden gepubliceerd.  Hieronder treft je nog de inforamtie van de 2021 editie aan.


Het aftellen is begonnen en wij begroeten je graag op zondag 29 augustus op onze nieuwe start & finish locatie: Klooster Nieuwkerk welke is gelegen aan Nieuwkerk 2 in Goirle.

 

Deze trailrun is de inhaal editie van maart 2020 welke we vorig jaar vanwege de Covid 19 uitbraak een week voor de oorspronkelijke datum om begrijpelijke redenen moesten cancelen. Een tweede poging afgelopen maart moest wederom afgelast worden en nu wijst alles erop dat we op 29 augustus met ons allen een mooie trailrun gaan beleven!!

Het bijzonder van deze trail is dat, net zoals bij de afgelopen Olympische Spelen in Tokio, je op de finish de 2020 medaille van ons krijgt.

Diegene die aan eerdere edities van de Ooievaarstrail hebben meegedaan zullen, doordat we nu in de zomer lopen, een totaal andere natuuromgeving ervaren. De bossen zijn nu vol in het groen en de heide staat in bloei!

Maar nu even concreet: 

Vanwege de COVID 19 richtlijnen hebben we enkele organisatorische aanpassingen moeten doen om er voor te zorgen dat jullie gezond en veilig kunnen deelnemen.

De Ooievaarstrail wordt een binnen de huidige Covid 19 maatstaven gezien als en ‘Doorstroom evenement’ wat inhoudt dat we de 1,5 mtr maatregel in het Start en Finish gebied moeten waarborgen.

Lees daarom onderstaande punten goed door!

Kleine startgroepen

In verband met de veiligheid hanteren we startgroepen van maximaal 30 lopers. Deze worden opgesteld in een hiervoor speciaal ingericht startvak waarin je geacht wordt 1,5 mtr afstand van elkaar te houden. Iedere 5 seconden mogen er twee deelnemers van start.

Indeling startgroepen


Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je zien in welke startgroep je bent ingedeeld. Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. Na vandaag zijn wijzigingen in afstand en groepsamenstellingen helaas niet meer mogelijk.

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren..

Startnummer

Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, hebben we er voor gekozen dat alle deelnemers in de week voorafgaand aan de trail hun startnummer toe te sturen. Mocht je het nummer op maandag 23 augustus nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Startnummer is tevens toegangsbewijs

Om te voorkomen dat er teveel mensen zich op het veld bevinden worden alleen de deelnemers, op het vertoon van het startnummer, in het start & finishgebied toegelaten. Publiek krijgt dus geen toegang tot het veld maar kan wel langs de route staan.

 

Tijdslot voor toegang

Je wordt pas 30 minuten voor je starttijd tot het start & finishgebied toegelaten. Dit om te voorkomen dat te veel mensen zich op het veld bevinden en we daardoor de 1,5 mtr afstand regel niet goed kunnen waarborgen. Om te voorkomen dat we voor ‘politieagent’ moeten gaan spelen willen we je dringend vragen zelf deze toegangsmaatregel te respecteren.

 

Kom alleen als je gezond bent! 

Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je je bewust bent van de de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen.

 Garderobe

Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe tent geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

 

Dit jaar geen kleedgelegenheid

Vanwege de maatregelen kunnen we helaas dit jaar geen omkleedtenten aanbieden. We rekenen op jullie begrip hiervoor. Omkleden en jezelf wassen in het nabijgelegen restaurant is niet toegestaan!!

 

Bestelde T-Shirts en Buffs

Degene die vorig jaar een T-Shirt en/of Buff hadden besteld en dit het afgelopen jaar nog niet in ontvangst hebben kunnen nemen ontvangen deze week per mail een een afhaal bericht waarmee je bij de infotent als nog je shirt of Buff kunt ophalen.

                            Let op!: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.

 Drankposten

Ook op de drankposten gaat het dit jaar anders. In tegenstelling tot andere jaren , waar de vrijwillgers de drankjes voor je inschonken en de versnapperingen voor je klaar maakte, hebben we, vanwege de veiligheid voor zowel de deelnemers als de vrijwillgers, ervoor gekozen om een flesjes water en een sportreep op de drankpost klaar te leggen. Je wordt dringend verzocht de verpakking in de vuilniszakken bij de drankpost te doen. Mocht je het voor onderweg willen meenemen doe dan de verpakking bij de volgende post in de vuilniszak. Zo houden we de natuur samen schoon!

 

Finish

Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.


 Horeca

Op het veld is een horeca voorziening aanwezig. Er staan voldoende tafels om aan te kunnen zitten maar ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken.

 

Parkeren !!!

Parkeren in de directe nabijheid van Klooster is vanwege het gering aantal parkeerplaatsen niet mogelijk. Deelnemers moeten daarom gebruik maken van het Parkeerweiland aan het begin van het Nieuwkerksbaantje, een zijweg van de Turnhoutsebaan in Goirle. We verzoeken je de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op te volgen.  Indien het weiland te drassig is, parkeren we aan de rechterzijde van het 

 

Let op: Van af de parkeerplaats moet je circa 1 km wandelen naar het Klooster.

Tekst loopt onder afbeelding door

route 10 km

route 16 km

route 21 km

route 25 km

En dan nu even de ‘normale’ zaken

Adres
De start en finish is bij het restaurant Klooster Nieuwkerk, Nieuwkerk 2 in Goirle

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.ooievaarstrail.nl onder kopje programma. 

 
Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0682528961 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.


Verzorging onderweg
Er zijn dit jaar meerdere drankposten (water) ingericht.  

Voor de 16 km -21 km en 25 km lopers :
2 drankposten op 6 km en 15 km + verzorging op de finish

Voor de 10 km lopers: 
1 drankposten op 6 km + verzorging op de finish

 

Toestand bossen en paden
Ondanks de vele regenval van de afgelopen weken is de grondwaterstand in het gebied nog steeds veel te laag met als gevolg de brede beek gereduceerd is tot een smal stroompje. Dus dit jaar weinig tot geen modder op de route en de paden zijn allemaal prima te belopen. 

 
Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish de 2020 medaille. Wandelaars ontvangen een vaantje.  Deze dien jezelf bij de finish van tafel te pakken.


Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trails in de BrabantseTrailserie  zijn de Smokkelaarstrail op 18 en 19 september en de AlphenseBergentrail op 7 november aanstaande. Zoals je van ons gewend bent zijn dit ook weer een trails door een mooi natuurgebied.

We zien er naar uit om jullie op 29 augustus in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!


We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert, Hessel en Rob 

Sponsors
Mic media
Scoupz
Klooster Nieuwkerk
WTV Alphen

OOIEVAARSTRAIL
Slider