Wat je moet weten voor je van start gaat

Door de strenge COVID 19 richtlijnen waar wij en ook jullie rekening mee te houden hebben, verloopt de Ooievaarstrail dit jaar anders dan je bij ons gewend bent .

We willen daarom graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 29 augustus alles goed voor je verloopt.

Voor we overgaan tot bespreken van de meer ‘normale’ zaken zoals we die altijd hanteren eerst even de aanzienkijke ‘Covid’ aanpassingen:

Kleinere startgroepen
In verband met de veiligheid hanteren nu startgroepen van maximaal 35 lopers. Deze worden opgesteld in een hiervoor speciaal ingericht startvak waarin je geacht wordt 1,5 mtr afstand van elkaar te houden. Iedere 10 seconden mogen er twee deelnemers van start.

Indeling startgroepen
Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. De indeling met daarin jouw startijd tref je aan op onze website onder het kopje “Programma”. Na vandaag zijn wijzigingen in afstand en groepsamenstellingen helaas niet meer mogelijk.


Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je na 1 maart zien in welke startgroep je bent ingedeeld

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren..

Startnummer
Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, krijgen alle deelnemers in de week voorafgaand aan de trail hun startnummer thuis gestuurd. Mocht je deze op donderdag 26 augustus nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan van ons een bericht welke je naar het startgebied moet meenemen. Deze mail is het toegangsbewijs om op het veld te kunnen komen. Wij leggen dan een nieuw startnummer bij de info balie voor je klaar.

Startnummer is tevens toegangsbewijs
Om te voorkomen dat er teveel mensen zich op het veld bevinden worden alleen de deelnemers, op het vertoon van het startnummer, in het start & finishgebied toegelaten. Publiek krijgt dus geen toegang tot het veld maar kunnen wel langs de route staan.

Tijdslot voor toegang
Je wordt pas 30 minuten voor je starttijd tot het Start & Finishgebied toegelaten. Dit om te voorkomen dat te veel mensen zich op het veld bevinden en we daardoor de 1,5 mtr afstand regel niet goed kunnen waarborgen. Om te voorkomen dat we voor ‘politieagent’ moeten gaan spelen willen we je dringend vragen zelf deze toegangsmaatregel te respecteren.

Kom alleen als je gezond bent!

Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je je bewust bent van de de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen. Om jezelf en andere lopers te beschermen wordt bij betreden van de start & finish locatie je lichaamstemperartuur gemeten. Bij het een te hoge temperatuur krijg je geen toegang tot de start & finishlocatie

Garderobe
Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe tent geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

Dit jaar geen kleedgelegenheid
Vanwege de maatregelen kunnen we helaas dit jaar geen omkleedtenten aanbieden. We rekenen op jullie begrip hiervoor. Omkleden en jezelf wassen in het nabijgelegen restaurant is niet toegestaan!!

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld ontvangen naast hun startnummer ook een afhaalbon in de enveloppe. Meteen bij het betreden van het veld tref je de info/afhaal tent aan. Let op: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.

Drankposten 
Ook op de drankposten gaat het dit jaar anders. In tegenstelling tot andere jaren , waar de vrijwillgers de drankjes voor je inschonken en de versnapperingen voor je klaar maakte, hebben we, vanwege de veiligheid voor zowel de deelnemers als de vrijwillgers, ervoor gekozen om een flesjes water en een sportreep op de drankpost klaar te leggen. Je wordt dringend verzocht de verpakking in de vuilniszakken bij de drankpost te doen. Mocht je het voor onderweg willen meenemen doe dan de verpakking bij de volgende post in de vuilniszak. Zo houden we de natuur samen schoon!

Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.

Horeca
Op het veld is een horeca voorziening aanwezig. Er staan voldoende tafels om aan te kunnen zitten maar ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken. Let op: er is vanaf het veld geen directe toegang tot het naast gelegen restaurant van Klooster Nieuwkerk. Als je om het veld heen loopt kun je alsnog naar het restaurant toe. Houd er rekening mee dat ook daar slechts een beperkt aantal mensen kunnen worden toegelaten.

Parkeren
Volg de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op. Normaal gesproken kunnen we op een weiland parkeren maar bij natte omstandigheden en het weiland te drassig is, parkeren we aan de rechterzijde van het In dat laatste geval moet je rekening houden dat je wat extra meters moet wandelen alvorens je bij het startgebied komt. Let op: Op het Nieuwkerksbaantje is het één richtingsverkeer. Dus bij het uitrijden kun je dus niet terug naar de rotonde!!  

route 10 km

route 16 km

route 21 km

route 25 km

En dan nu even de ‘normale’ zaken

Adres
De start en finish is bij Klooster Nieuwkerk de Goorstraat 1 in Goirle

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.ooievaarstrail.nl onder kopje programma. 

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 5 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0614752023 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.

Verzorging onderweg
Er zijn dit jaar meerdere drankposten (water) ingericht.  

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.

Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trails in de BrabantseTrailserie zijn de Smokkelaars rail en  de AlphenseBergentrail . Zoals je van ons gewend bent zijn dit ook weer een trailruns door  mooie natuurgebieden.

We zien er naar uit om jullie op 29 augustus  in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert, Hessel en Rob 

Sponsors
Mic media
Scoupz
Klooster Nieuwkerk
WTV Alphen

OOIEVAARSTRAIL
Slider