10 / 15 / 21 / 25 km
25 augustus 2024
https://www.brabantsetrailserie.nl/rovertsche-leij-trail/inschrijven
Image

DE TRAIL

Het beekje de AA ontspringt tussen de dorpen Ravels en Eel welke beiden ten zuiden van het grensdorp Poppel liggen. Het meandert door het landelijke gebied langs het dorpje Poppel richting het landgoed Gorp en Roovert waar het vervolgens de grens oversteekt. Voorbij Poppel wordt het beekje dan ook de Rovertsche Leij genoemd. 

De eerste kilometers loop je langs de beek door het landelijke gebied richting de bossen. Zodra we de Nederlandse grens passeren verloopt de route door verschillende natuurgebieden.

Het is een vlakke trail en is zowel voor de gevorderde als minder ervaren trailrunnen geschikt.

WAAR

De trail start vanuit het Belgische grensdorp Poppel en het eerste en laatste gedeelte van het pacours verloopt langs de oevers van het beekje. Om de kwetsbare flora en fauna langs de beek te beschermen mogen we niet overal langs de oevers lopen. Zodra we het beekje verlaten loopt de trail door de fraaie bosgebieden die zo kenmerkend zijn van deze regio.

Zodra we de Nederlandse grens passeren verloopt de route door verschillende natuurgebieden. Hierdoor zul je onderweg veel verschil in het landschap ervaren.

ROVERTSCHE LEIJ TRAIL
Slider