Wat je moet weten voor je van start gaat

VEEL MUGGEN IN HET BOS.

Kledingadvies: lange broek en shirt met lange mouwen. Neem ook muggen lotion mee!


We willen je graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 27 augustus tijdens de Rovertschelijtrail alles goed voor je verloopt.

Adres
De start en finish vinden plaats vanaf de evenementenlocatie de ‘Kiosk’ midden in het dorp aan de Krommedijk 11 in Poppel .

Bereikbaarheid

Het dorp Poppel ligt ten zuiden van Tilburg/ Goirle net over de grens met België en is per auto en openbaarvervoer goed bereikbaar.

Auto
Komend vanuit de richting Breda over A58 bij Tilburg neem je de afslag 11, Tilburg-west richting Goirle/ Turnhout. Rij vervolgens via de N630 naar Poppel. Na het passeren van de grens kom je na 4 km in het dorp centrum en volg je de borden naar het parkeerterrein. De wandelafstand vanaf het parkeerterrein naar de start is circa 1 kilometer


Komend van uit de richting Den Bosch/ Eindhoven over de A58 neem je de afslag 11, Tilburg west richting Goirle/ Turnhout. Rij vervolgens via de N630 naar Poppel. Na het passeren van de grens kom je na 4 km in het dorp centrum en volg je de borden naar het parkeerterrein.

Openbaar vervoer
Vanaf station Tilburg kun je via de Belgische bus ‘ DeLijn’ nr 450 naar Turnhout. Uitstappen bij halte Poppel Dorp - reisduur 29 minuten. Zorg dat je een geldig vervoersbewijs koopt, je gaat namelijk de grens over en is de OVkaart niet geldig. Een kaartje naar Poppel kost € 2,50 en de bus gaat 1 x per uur.

Zie voor vertrektijden https://www.delijn.be/nl/lijnen/1450/?richtingCode=0

Startnummer
Je startnummer wordt in de week voorafgaande aan het evenement naar je opgestuurd. Indien je bij inschrijving extra items hebt besteld ontvang je van ons per mail een afhaalbewijs voor de extra bestelde items ( shirt, buff) Indien je bij de inschrijving een bibit hebt besteld dan wordt deze naar je opgestuurd.

Houd met tijdplanning er rekening mee dat je van af het parkeer terrein circa 10-15 minuten moet wandelen naar de start en dat je ook daar nog je items op moet halen. (er zijn nog zoveel wachtende voor u....) 

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.rovertscheleijtrail.nl onder kopje programma

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

HorecaGelijktijdig met Rovertsche Leijtrail vindt op het zelfde terrein de POPPEL Zomerbar plaats. Zij verzorgen ook voor de deelnemers van de Trail de horeca. Vanaf 14.00 uur is er ook een bandoptredenDe tassen afgifte/ terugave.
We hebben een garderobe waar je je tas kunt afgeven en na de trail kunt ophalen. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken. 


Evenals bij de andere trails van de Brabantsetrailserie werken we samen met een organisatie die Statushouders ondersteunt met hun integratie in de Nederlandse samenleving. Zij helpen ons o.a. bij de tassen inname en teruggave. Het zoekproces naar het bagage label kun je voor hen makkelijker maken door je startnummer aan hen te geven. Dan herkennen ze sneller het getal. 

Kleed en was gelegenheid:
We hebben geen echte kleedgelegenheid maar plaatsen twee tenten waar je de mogelijkheid hebt om je te kleden. Let op: er is dus geen was of douchegelegenheid aanwezig.

Kleinere startgroepen
Zoals je van ons gewend bent starten we ook hier in kleine startgroepen van maximaal 50 personen. Dit doen we om je voldoende onderlinge ruimte op het parcours te geven en zo beter in de gelegenheid bent om van de natuur te genieten. Startgroep indeling en starttijden vindt je op onze website. www.rovertscheleijtrail.nl onder kopje programma

Indeling startgroepen
We proberen altijdzoveel mogelijk om alle verzoeken om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan te honoreren.

Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je bekijken in welke startgroep je bent ingedeeld. De eerste startgroep vertrekt om 10.00 uur. Let op: Wandelaars starten om 09.00 uur

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren.

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld, krijgen per mail een bericht dat ze hun shirt en/of Buff op vertoon van het afhaal bewijs bij de info balie kunnen afhalen Let op: passen en ruilen is helaas niet mogelijk.

Parcours

De Rovertscheleijtrail heeft een mooi afwisselend parcours. De 25 km - 21 km en de 15 km steken de grens over om daar ook hun kilometers door de Nederlandse bossen te maken. Het parcours van de 10 km is geheel in België gesitueerd. Door het vochtige voorjaar zijn enkele paden volledig dicht gegroeid. De komende week gaan we zoveel mogelijk paden begaanbaar maken. Het kan zijn dat ondanks onze inspanningen we toch een enkele omleiding moeten maken. Volg dus de borden en niet je van te voren ingestelde GPX bestand


Tekst loopt onder afbeelding door

 

route 10 km

route 15 km

route 21 km

route 25 km

En wat je nog meer moet weten...


Drankposten 
We hebben de volgende drankposten voorzien:

10 km - drankpost op 6,5 km
15 km - drankposten op 5,5 km - 8 km - 11,5 km
21 km - drankposten op 5,5 km - 10 km - 14 km - 17 km

25 km - drankposten op 5,5 km - 10 km - 18 km - 21 km

Op al deze posten wordt water, sportdrank en kleine snacks verstrekt.

Finish
Op de finish krijg je een medaille, sportdrank of water en een kleine snack aangereikt

Horeca
Op het Kioskveld achter de finish is een beperkte horeca voorziening aanwezig.

Parkeren
Volg hiervoor de borden naar het parkeerterrein en uiteraard ook de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

LET OP:
 * De parkeergelegenheid ligt op circa 1,5 km van het startgebied. Houd dus hier rekening mee als je tijdig bij de start aanwezig wilt zijn! 

* Calculeer ook tijd in voor het ophalen van je startnummer, zorg dus dat je op tijd bent!

 Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers.

In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers.

Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0614752023 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers.
(Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  

Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje. ( Pleisters om eventuele schrammen van bramentakken te verzorgen)

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille.

Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trails in de BrabantseTrailserie  zijn de Smokkelaarstrail op 17 september en de AlphenseBergentrail op 5 november 2023. Zoals je van ons gewend bent zijn dit ook weer een trails door een mooi natuurgebied.

We zien er naar uit om jullie op 27 augustus in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

Bert en Rob 

Sponsors
Running Direct

Mic media
Scoupz
WTV Alphen

ROVERTSCHE LEIJ TRAIL
Slider