Wat je moet weten voor je van start gaat


De actuele en aangepaste deelnemers informatie voor 28 augustus 2022 zal begin augustus worden gepubliceerd. 

Lees daarom onderstaande punten goed door!

Kleine startgroepen

In verband met de veiligheid hanteren we startgroepen van maximaal 50 lopers. Deze worden opgesteld in een hiervoor speciaal ingericht startvak waarin je geacht wordt 1,5 mtr afstand van elkaar te houden. 

Indeling startgroepen


Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je zien in welke startgroep je bent ingedeeld. Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. Na vandaag zijn wijzigingen in afstand en groepsamenstellingen helaas niet meer mogelijk.

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren..

Startnummer

Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, hebben we er voor gekozen dat alle deelnemers in de week voorafgaand aan de trail hun startnummer toe te sturen. Mocht je het nummer op maandag 22 augustus nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Startnummer is tevens toegangsbewijs

Kom alleen als je gezond bent! 

Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je je bewust bent van de de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen.

 Garderobe

Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe tent geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken

Bestelde T-Shirts en Buffs

Degene die vorig jaar een T-Shirt en/of Buff hadden besteld ontvangen per mail een een afhaal bericht waarmee je bij de infotent als nog je shirt of Buff kunt ophalen.

Finish

Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.


Horeca

Op het veld is een horeca voorziening aanwezig. Er staan voldoende tafels om aan te kunnen zitten maar ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken.

 

Parkeren !!!

Parkeren in de directe nabijheid van het start gebied is vanwege het gering aantal parkeerplaatsen niet mogelijk. Deelnemers moeten daarom gebruik maken van het Parkeerweiland welke via route borden is aangegeven. Je wordt dringend verzocht de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op te volgen.

 Let op: Van af de parkeerplaats moet je circa 1 km wandelen naar het start/finish gebied. 

Tekst loopt onder afbeelding door

route 10 km

route 15 km

route 21 km

route 25 km

En dan nu even de ‘normale’ zaken

Adres
De start en finish is in het dorpscentrum van Poppel gelegen in de rechthoek van de straten Dorp, Krommendijk, Kabienstraat en Mierdsedijk. De start en finish vindt plaats op de Kabienstraat.

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.rovertscheleijtrail.nl onder kopje programma. 

 
Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0682528961 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.


Verzorging onderweg
Er zijn dit jaar meerdere drankposten (water) ingericht.  

Op de route kaartjes kun je per afstand zien op welke kilometerpunten er drsankposten zijn voorzien.

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Wandelaars ontvangen een vaantje.

Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trails in de BrabantseTrailserie  zijn de Smokkelaarstrail op 17 en 18 september en de AlphenseBergentrail op 6 november 2022. Zoals je van ons gewend bent zijn dit ook weer een trails door een mooi natuurgebied.

We zien er naar uit om jullie op 28 augustus in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!


We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Bert, Hessel en Rob 

Sponsors
Mic media
Scoupz
Klooster Nieuwkerk
WTV Alphen

ROVERTSCHE LEIJ TRAIL
Slider