8,7 / 12 / 21 / 27 km
15 september 2024
https://www.brabantsetrailserie.nl/smokkelaarstrail/inschrijven
Image

DE TRAIL

10e Editie
De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het is een mooie afwisselende route waarbij je aan weerszijden van de grens loopt. Je loopt over mooie paden door de dichte naald- en loofbossen, je passeert venntjes en loopt langs heide velden.

Kortom veel genieten onderweg!

Het is een gemiddeld zwaar trailparcours en is door het ruime aanbod in afstanden geschikt voor zowel de minder ervaren als ervaren trailrunner.

WAAR

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.

De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

SMOKKELAARSTRAIL
Slider