Wat je moet weten voor je van start gaat

Let op! Belangrijke informatie
 
Gelijktijdig met de Smokkelaarstrail vindt ook de Bikse Marathon plaats. Beide evenementen lopen soms voor een klein deel over dezelfde route, of tegensteld danwel kruisen elkaar. In goed onderling overleg hebben beide organisatie's, daar waar verwarring voor de deelnemers zou kunnen ontstaan. extra waarschuwingsborden geplaatst. De borden van de Smokkelaarstrsail/Brabantsetrailserie zijn altijd wit van kleur met ons logo erop. Houd deze borden dus goed in de gaten en loop niet zomaar achter andere lopers aan.


Adres start & Finish locatie

De start en finish is op het terrein van Rocks & Rivers welke is gelegens achter het restaurant de Rovertsche Leij, Gorpsbaantje 1 in Goirle

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.smokkelaarstrail.nl onder kopje programma
 
Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

Parcours

Het parcours van de Smokkelaarstrail is grensoverschrijdend. Daar waar de 12 km maar een kort stukje door Belgie heen lopen, lopen de deelnemers op de 21 km en de 27 km nu 6 km door Belgie heen.
Zij steken, zoals de smokkelaars destijds, via de akker grens over.  


Kleinere startgroepen
Om je optimaal te kunnen laten genieten van de natuur hanteren we startgroepen van maximaal 50 lopers. 


Indeling startgroepen

Ondanks de kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. De indeling met daarin jouw startijd tref je aan op onze website onder het kopje “Programma” waar je vanaf 1 september kunt lezen in welke startgroep je bent ingedeeld.


Startnummer

Je ontvangt dan van ons in de week voorafgaande aan de trail je startnummer thuis gestuurd. Indie je extra items hebt besteld ontvang je per mail een afhaalbewijs voor je extra bestelde items ( shirt, buff of bibb)


Garderobe
Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe tent geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

Evenals bij de andere trails van de Brabantsetrailserie werken we samen met een organisatie die Statushouders ondersteunt met hun integratie in de Nederlandse samenleving. Zij helpen ons o.a. bij de tassen inname en teruggave. Het zoekproces naar het bagage label kun je voor hen makkelijker maken door je startnummer aan hen te geven. Dan herkennen ze sneller het getal. 

Kleed gelegenheid:
We hebben geen echte kleed gelegenheid maar plaatsen twee tenten waar je de mogelijkheid hebt om je te kleden. Let op: er is geen was of douchegelegenheid.

Let op: Het is niet toegestaan om je in de ruimtes van het naast het veld grenzende restaurant om te kleden of je te wassen in de toiletruimtes 


Bestelde T-Shirts, Buffs, Petje en Drinkbeker
Degene die een T-Shirt, Petje en/of Buff hebben besteld, krijgen per mail een bericht dat ze hun shirt en/of Buff op vertoon van het afhaal bewijs bij de info balie kunnen afhalen Let op: passen en ruilen is helaas niet mogelijk. Als je een drinbeker hebt besteld krijg je icoontje op je startnummer. Op vertoon hiervan in het startvak ontvang je de herbruikbare beker.
 
Drankposten
Vanwege de nieuwe route door de bosgebieden waarbij de inrichting en bevoorrading lastiger is hebben we de drankposten wat anders ingedeeld dan jullie van ons gewend zijn:

27 km
Drankposten op 12 km – 16,5 km – 20,5 km- 24 km - Finish

21 km
12 km – 18,5 km - Finish
 
12 km
6 km – 9,5 km Finish

8,7 km
6 km - Finish

 Finish

Eigen drinkbeker meenemen 
Om het milieu niet te zwaar te belasten hebben we besloten om de drankposten geen bekers meer te geven maar vragen aan de deelnemers om hun eigen drinkbeker mee te nemen. Mocht je die niet meer hebben dan kun je bij je inschrijving een herbruikbare drinkbeker bestellen (€4,95). Deze beker is opvouwbaar en heeft ook een kleine musketonhaakje waarmee je de beker aan je kleding of vest kan vast maken. Als je deze beker besteld hebt ontvang je deze op vertoon van het icoontje op je startnummer in het startvak.
 Horeca
Op het veld is een beperkte horeca voorziening aanwezig.Let op: er is vanaf het veld geen directe toegang tot het naast gelegen restaurant de Rovertsche Leij. Als je om het veld heen loopt kun je alsnog naar het restaurant toe.
 

Parkeren
Evenals als vorig jaar parkeren we weer op het weiland aan de overzijde van de weg. Volg hierbij de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op. Bij natte omstandigheden en het weiland te drassig is, parkeren we aan de rechterzijde van de weg en als dat het geval is moet je rekening houden dat je wat extra meters moet wandelen alvorens je bij het startgebied komt.
 
Let op: Op het Nieuwkerksbaantje is het één richtingsverkeer. Dus bij het uitrijden kun je dus niet terug naar de rotonde!!   Volg de aanwijizingen van de verkeersregelaars

Tekst gaat door onder afbeeldingen 

 

route 8,7 km

route 12 km

route 21 km

route 27 km

En wat moet je nog meer weten...Veiligheid
In geval dat je hulp nodig hebt bel je ons noodnummer 0031 683560108
Indien je sporthorloge hebt die je afstand aangeeft geef deze dan aan ons door en vertel dan ook aan welke afstand je deelneemt. Dit laatste is belangrijk daar er verschillende routes. Met deze gegevens kunnen we redelijk snel bij je zijn om hulpt te bieden.

Heb je geen horloge bij geef dan door in welke zone je je bevindt.  De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 06-82528961 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.
 
Toestand bossen en paden
In de week voorafgaand aan het evenement zullen we indien nodig een update over de bgaanbaarhied van de paden hier publiceren.
 
Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. 


Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trail in de BrabantseTrailserie is de AlphenseBergentrail op 3 november aanstaande.
Zoals je van ons gewend bent is dit ook weer een trail door een mooi natuurgebied.

We zien er naar uit om jullie op 15 september in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Het organisatie team!

Rob en Bert

 

Sponsors
Running Direct

Mic media
Scoupz
WTV Alphen

SMOKKELAARSTRAIL
Slider