Wat je moet weten voor je van start gaat

 
De smokkelaarstrail heeft in 2021 een flinke route verandering gekregen waardoor afstanden bijna een volledige nieuwe route hebben. Zo lopen de deelnemers op de 21 km en de 27 km nu 6 km door Belgie heen en steken, zoals de smokkelaars destijds, via het maisveld de grens over.  De 27 km lopers lopen alleen de laatste 10 km over het ‘oude parcours’
De nieuwe route kan je in het midden van deze pagina bekijken 

Door de COVID 19 richtlijnen waar wij en ook jullie rekening mee te houden hebben, wordt de Smokkelaarstrail ook dit jaar anders dan je bij ons gewend bent .
We willen daarom graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 18 en 19 september, tijdens de Smokkelaartrail, alles goed voor je verloopt.
Voor we overgaan tot bespreken van de meer ‘normale’ zaken zoals we die altijd hanteren eerst even de ‘Covid’ aanpassingen:

Kleinere startgroepen
In verband met de veiligheid hanteren we startgroepen van maximaal 50 lopers. Deze worden opgesteld in een hiervoor speciaal ingericht startvak waarin je geacht wordt 1,5 mtr afstand van elkaar te houden. Iedere 10 seconden mogen er twee deelnemers van start.


Indeling startgroepen

Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. De indeling met daarin jouw startijd tref je aan op onze website onder het kopje “Programma”. Na vandaag zijn wijzigingen in afstand en groepsamenstellingen helaas niet meer mogelijk.


Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je zien in weke startgroep je bent ingedeeld


Startnummer
Om de contactmomenten tussen deelnemers en vrijwillgers zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, krijgen de deelnemers die zich voor 5 september hebben ingeschreven in de week voorafgaand aan de trail hun startnummer thuis gestuurd. Mocht je deze op donderdag 15 september nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan van ons een bericht welke je naar het startgebied moet meenemen.  Wij leggen dan een nieuw startnummer bij de info balie voor je klaar.
 
Na 5 september ingeschreven?
Heb je na 5 september je ingeschreven dan ligt jouw nummer op 18 of 19 september klaar bij de infobalie op het veld.


Startnummer is tevens toegangsbewijs
Om te voorkomen dat er teveel mensen zich op het startveld bevinden worden alleen de deelnemers, op het vertoon van het startnummer, in het start & finishgebied toegelaten. Publiek krijgt dus geen toegang tot het veld maar kunnen wel langs de route staan.
 

Tijdslot voor toegang
Je wordt pas 30 minuten voor je starttijd tot het Start & Finishgebied toegelaten. Dit om te voorkomen dat te veel mensen zich op het veld bevinden en we daardoor de 1,5 mtr afstand regel niet goed kunnen waarborgen. Om te voorkomen dat we voor ‘politieagent’ moeten gaan spelen willen we je dringend vragen zelf deze toegangsmaatregel te respecteren.
 

Kom alleen als je gezond bent!
Bovenstaande zin heb je ongetwijfeld de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen en we gaan er ook vanuit dat je je bewust bent van de de verantwoordelijkheid naar jezelf en je medelopers om bij de bekende Covid symptomen niet te komen.

Garderobe
Bij binnenkomst wordt je langs de garderobe tent geleid waar je je tas kunt afgeven. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.
 

Dit jaar geen kleedgelegenheid
Vanwege de maatregelen kunnen we helaas dit jaar geen omkleedtenten aanbieden. We rekenen op jullie begrip hiervoor. Omkleden en jezelf wassen in het nabijgelegen restaurant is niet toegestaan!!
 

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld ontvangen naast hun startnummer ook een afhaalbon welke komende week per mail wordt toegezonden. Meteen bij het betreden van het veld tref je de info/afhaal tent aan.
                            Let op: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.
 
Drankposten
Vanwege de nieuwe route door de bosgebieden waarbij de inrichting en bevoorrading lastiger is hebben we de drankposten wat anders ingedeeld dan jullie van ons gewend zijn:

27 km
Drankposten op 12 km – 16,5 km – 21 km - Finish

21 km
12 km – Finish
12 km
6 km – Finish

8 km
6 km - Finish

 Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.

 Horeca
Op het veld is een beperkte horeca voorziening aanwezig. Er staan voldoende tafels om aan te kunnen zitten maar ook hier geldt het verzoek om met de onderlinge afstand rekening te houden. We willen je vragen om niet langer dan nodig te blijven zitten om zo ook de tafels voor de andere lopers weer vrij te maken. Let op: er is vanaf het veld geen directe toegang tot het naast gelegen restaurant de Rovertsche Leij. Als je om het veld heen loopt kun je alsnog naar het restaurant toe. Houd er rekening mee dat ook daar slechts een beperkt aantal mensen kunnen worden toegelaten. Een alternatief is het nabijgelegen Klooster Nieuwkerk waar je bij het uitrijden, richting Goirle, vlak langs komt.
 

Parkeren
Evenals als vorig jaar parkeren we weer op het weiland aan de overzijde van de weg. Volg hierbij de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op. Bij natte omstandigheden en het weiland te drassig is, parkeren we aan de rechterzijde van het In dat laatste geval moet je rekening houden dat je wat extra meters moet wandelen alvorens je bij het startgebied komt.
Let op:
Op het Nieuwkerksbaantje is het één richtingsverkeer. Dus bij het uitrijden kun je dus niet terug naar de rotonde!!  

Tekst gaat door onder afbeeldingen 

 

route 8,7 km

route 12 km

route 21 km

route 27 km

En wat moet je nog meer weten...


Adres
De start en finish is bij het restaurant de Rovertsche Leij, Gorpsbaantje 1 in Goirle

Startnummer/ starttijd
Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.smokkelaarstrail.nl onder kopje programma. 
 
Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.


Veiligheid


In geval dat je hulp nodig hebt bel je ons noodnummer 06-82528961
Indien je sporthorloge hebt die je afstand aangeeft geef deze dan aan ons door en vertel dan ook aan welke afstand je deelneemt. Dit laatste is belangrijk daar er verschillende routes. Met deze gegevens kunnen we redelijk snel bij je zijn om hulpt te bieden.

Heb je geen horloge bij geef dan door in welke zone je je bevindt.  De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers. Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 06-82528961 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.
 
Toestand bossen en paden
De waterstand in de beek is erg laag. Dus dit jaar weinig tot geen modder op de route. De paden zijn allemaal prima te belopen. 

 
Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.


Schrijf vast in voor onze volgende trail!
Onze volgende trail in de BrabantseTrailserieis de AlphenseBergentrail op 7 november aanstaande. Zoals je van ons gewend bent is dit ook weer een trail door een mooi natuurgebied.

We zien er naar uit om jullie op 18 en 19 september  in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 

Het organisatie team!
Hessel, Rob en Bert

 

Sponsors
Mic media
Scoupz
WTV Alphen

SMOKKELAARSTRAIL
Slider